31 Mart 2023- Cuma – 21.00-22.30
Teknoloji Dostu Ebeveynler Atölye Programı
‘Ufuk Açıcı Buluşmalar’


Teknoloji Dostu Kullanıcılar
Program Adı Teknoloji Dostu Ebeveynler, Tanışma Programı
Moderatör Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Konuk Doç. Dr. Hatice İrem Özteke Kozan
Koordinasyon Yeni İnsan Akademi
Dönem Bahar
Ay Mart
Tarih 31.03.2023
Gün Cuma
Saat/ler 21.00- 22.30
Katılım Şekli Online, zoom programı üzerinden.
Katılım Adresi x
Materyaller x
Ücret Katılım ücretsizdir.
Konu Teknoloji Dostu Ebeveynler, Tanışma Programı
Kazanımlar Teknoloji araçların doğru kullanımı ve çocuklarla nitelikli dijital iletişim konularında farkındalık ve yeni bakış açıları
Türü Atölye Programı
Katılım Şekli Online, zoom programı üzerinden.
Katılım Adresi x
Süre 45 Dakikalık 2 Oturum, Toplam 2 Saat
Materyaller x
Katılımcılar Ebeveyn, Eğitimci, Ruh Sağlığı Uzmanları, Uzman, Çocuk Gelişimci, Aile Danışmanı,
Üniversite Öğrencileri, Okullar, STK’lar

Teknoloji Dostu Ebeveynler, Tanışma Programı
Dijital dünya yeni bakış açıları ve farkındalık istiyor. Ebeveynler bu konuda çok zorlanıyor.
Bu konuda ilk adım doğru bakış açılarını ve yaklaşımları öğrenerek uygulamaktır.

Teknoloji Dostu Ebeveynler Atölye Programı, bu amaç ve hedeflerle hazırlanmıştır.
Teknoloji araçların doğru kullanımı ve çocuklarla nitelikli dijital iletişim konularında farkındalık ve yeni bakış açılarının ele alınacağı program moderatörlüğünü Klinik Psikolog Talha Tolunalp yapacaktır. Program konuğu ise Siber Zorbalık Eğitimcisi, Doç. Dr. Hatice İrem Özteke Kozan.

Tanışma programı akabinde 4 haftalık atölye programı başlayacaktır.

Talha Tolunalp, Klinik Psikolog
Lisans eğitimimi İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimimi ise Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü’nde tamamladım. Yüksek lisans tezim kapsamında ‘Ebeveynlerin Çocuklarıyla Oyun Oynama Alışkanlıkları ile Çocuklarda Görülen Davranış Sorunları Arasındaki İlişki’ konusunu çalıştım. Lisans klinik stajımı Ahenk Psikoloji’de, yüksek lisans klinik stajımı ise NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde gerçekleştirdim.

Mesleğimin 7. yılındayım. Geçen zaman içinde yüzlerce farklı çocukla çalıştım ve her biri bana farklı şeyler öğretti. Psikolojik danışmanlık merkezlerinde, belediyelerde, eğitim kurumlarında, dernek ve vakıflarda çocuklar için yürütülen birçok farklı çalışmada ve projede yer aldım. TRT1 ekranlarında yayınlanan Tozkoparan adlı çocuk dizisine 3 sezon pedagojik danışmanlık hizmeti sundum. Bu tarz çalışmalara devam etmeyi ve yeni projeler geliştirmeyi hedefliyorum.

Şu anda, Ahenk Psikoloji’de klinik psikolog & oyun terapisti olarak çalışıyorum. Yenikapı Çocuk, Yeni Aile Çocuk ve Digete Çocuk yayınlarında danışmanlık ve yazarlık yapıyorum. Oyun Terapileri Enstitüsü’nün ve Şehir Mezunları ve Mensupları Derneği’nin aktif bir üyesi olarak gönüllü çalışmalara da elimden geldiğince katkı sağlıyorum.

Bu çalışmaların yanı sıra, ebeveynler, öğrenciler, uzmanlar ve yeni mezunlarla bilgi ve deneyimlerimi paylaşmaya yönelik seminer ve atölyeler düzenlemekten keyif alan “sosyal bir psikolog” olarak çalışmalarıma devam ediyorum. 

Değerli hocam Mehmet Teber’den aldığım eğitim ve süpervizyonlar ile kendimi oyun terapisi alanında geliştiriyorum. Byron Norton’dan aldığım eğitim ve süpervizyonlarla Deneyimsel Oyun Terapisi alanında uzmanlaşıyorum.

Yeni Aile Çocuk Yayınları’ndan çıkan Boncuk isimli, köpek korkusunu ele alan kitabın yazarıdır.

Doç. Dr. Hatice İrem Özteke Kozan
2009 yılında Selçuk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim dalından mezun olan Kozan 2011 yılında aynı üniversitede yüksek lisans, 2015 yılında ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında doktora derecesi almıştır.

Yüksek lisans ve doktora döneminde araştırma görevliliği yapan Kozan, doktora araştırmasını ABD’de The University of Kansas’da psikoloji bölümünde yetişkinlerde bağlanma konusunda devam ettirmiştir. 2015 yılında Yrd. Doç. Dr. ünvanını alan Kozan halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersleri olan Kozan’ın ulusal ve uluslararası alanda çeşitli makale, kitap bölümü ve çevirileri bulunmaktadır. Bağlanma, yakın ilişkiler, internet ve teknoloji kullanımı temel çalışma alanlarını oluşturmaktadır.

Dijital Çağın Ebeveynleri isimli Digete Çocuk’tan çıkan kitabın çevirmenidir.

KİMLER KATILABİLİR?:
Programa ebeveyn, eğitimci, ruh sağlığı uzmanları, oyun terapistleri, çocuk gelişimcileri, aile terapistleri ve ilgili üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri katılabilir.

BAŞVURU FORMU:
Katılım kriterlerine uygunsanız, başvuru formunu doldurabilirsiniz. Başvuru formunuza onay e-posta adresinize gönderilecektir.

ÖDEME:
Katılım ücretsizdir.

PROGRAM KATILIM LİNKİ:
Programa katılım linki, kayıtlı e-posta adresinize gönderilecektir.

İLETİŞİM:
Merak ettiğiniz hususlar olduğunda veyahut sorun yaşadığınız durumlarda aşağıdaki iletişim kanallarından irtibat kurabilirsiniz.

E-posta     : [email protected]
Instagram : @yeniinsanakademi
Telefon      : 0533 314 30 99
WhatsApp : 0850 305 35 99

Ön Başvuru Yap

*Ön başvuru onayı, e-postanıza gönderilir.

Katlım ücretsizdir.